Medialab strip

Medialab Curaçao, Bonaire en St. Maarten

Het Medialab is een uitgewerkt concept van De Cultuur Kameleon. Het Medialab organiseert activiteiten op het gebied van educatie rondom nieuwe media, als onderdeel van (na)schoolse activiteiten, brede school, volwasseneneducatie etc.

Op dit moment zijn er Medialab’s op Curaçao, Bonaire en Sint Maarten. We streven naar een op maat gemaakt Medialab op ieder eiland of land waarmee we samenwerken. We doen dit bij voorkeur i.s.m. de lokale bibliotheek. De activiteiten zijn afhankelijk van de wensen en mogelijkheden ter plaatse.

Medialab curacaoMasterplan
Voor het Medialab-concept is een masterplan (businessplan) ontwikkeld dat aan toekomstige partijen kan worden voorgelegd. Uitgangspunt is een opstart in samenwerking met De Cultuur Kameleon en een doorstart met eigen middelen. De Cultuur Kameleon kan daarna worden ingehuurd voor specifieke expertise, docenten en/of diensten. Ook in Nederland zal worden gestart met een of meerdere Medialabs. Dit worden kweekvijvers voor docenten, materialen en workshops die vervolgens kunnen worden uitgezet in andere steden en landen. Het Medialab heeft de komende jaren een centrale plaats in de werkzaamheden van de stichting.

Neem een kijkje op de verschillende website’s van het Medialab:

www.medialabcuracao.com
www.medialabbonaire.com
www.medialabsintmaarten.com