Bestuur

De bestuursleden besturen zowel de Stichting Cultuur Kameleon Curacao als de Stichting Cultuur Kameleon Nederland. Zij voeren hun taken met passie en geheel en al onbezoldigd uit.

Alinda de BeusVoorzitter

Alinda de Beus is voorzitter van Stichting De Cultuur Kameleon. Alinda werkt sinds 2006 bij Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland als bestuurlijk adviseur. Als bestuurskundige adviseert zij scholen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid en helpt zij hen bij het realiseren van een effectieve en inventieve schoolorganisatie. Dit doet zij wereldwijd en door de jaren heen heeft zij veel kennis van en een breed netwerk onder de Nederlandse scholen op onder andere de voormalige Nederlandse Antillen. Daarnaast is zij bestuurssecretaris voor de Dutch International Primary Schools (DIPS).

Linkedin

Vera van Egmond- van der MolenPenningmeester

Vera studeerde Bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Momenteel werkt Vera als controller bij de DKH. Van 2011 tot 2015 was zij beleidsmedewerker voor het College Financieel Toezicht op Curaçao waar zij zich ook bezighield met het toezicht op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

Margie van GijnAlgemeen bestuurslid

Als bestuurslid van Stichting De Cultuur Kameleon adviseert Margie van Gijn de afdeling algemene zaken. Zij is geboren op Curaçao en heeft haar jeugdjaren doorgebracht op Aruba waarna zij bij terugkeer op Curaçao haar middelbare opleiding aldaar afrondde. Vervolgens was zij werkzaam in het onderwijs te Den Haag. Hierna nam zij functies met diverse dossiers aan bij de kabinetten van de Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint-Maarten.  De banden met de eilanden zijn deel van haar persoonlijk en professioneel leven. Evenals haar sterke betrokkenheid bij educatie en affiniteit met ouderenbeleid.

Anneroos de Kort-ReichSecretaris

Anneroos de Kort-Reich is secretaris van Stichting De Cultuur Kameleon. Zij studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden, en werkte na haar afstuderen onder meer bij de Mongui Maduro Library and Museum, het Joods Cultuur Historisch Museum en het Postmuseum op Curaçao. Daarna werkte Anneroos in Nederland bij de RBK en het ICN (taakvoorgangers van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), bij de Universiteit van Amsterdam, en als vrijwilliger bij Joods Maatschappelijk Werk. Sinds het behalen van haar lesbevoegdheid is Anneroos werkzaam in het onderwijs op Curaçao. Vanaf 2015 is zij docent geschiedenis op het Radulphus College.