Bon Dia Goeiemorgen Aruba

Muziek-nascholing voor (aankomende) leerkrachten op Aruba

Zangeres Izaline Calister verzamelde samen met muzikant Thijs Borsten 23 traditionele jarig Caribische kinderliedjes. Zij bracht deze uit op cd met een prentenboek ter ere van haar 20- muzikaal lustrum. En nu is er ook lesmateriaal van gemaakt zodat ieder kind kan kennismaken met de rijke muzikale cultuur van de Caribische eilanden. Met dit lesmateriaal organiseren wij een trainingen voor leerkrachten in het basisonderwijs. 

Voor wie De training is voor leerkrachten van het Primair Onderwijs op Aruba. IPA studenten zijn ook welkom. Een groep telt maximaal 14 deelnemers.

Wat gaan we doen In 6 bijeenkomsten van één uur én een schoolbezoek, leer je werken met deze liedjes in jouw klas. Trainer en schoolmuziekdocent Jaderick Croes staat garant voor een actieve aanpak waarbij je muziekles leert geven met moderne middelen zoals:

  • Video’s waarin Izaline, Thijs en percussionist Roël Calister de verschillende muziekfragmenten laten horen, over de muzikale historie vertellen en iets over het instrumentgebruik
  • Jaderick leert je samen te zingen en te werken met traditionele ritme-instrumenten in de les. 

Daarnaast zijn er in de lessen ook allerlei taalaspecten verwerkt. De liedjes zijn namelijk in het Papiaments ingezongen en soms deels of helemaal ook in het Nederlands. In de bijgevoegde werkbladen gaan de leerlingen spelenderwijs aan de slag met deze tweetaligheid. 

Materiaal Iedere leerkracht ontvangt bij aanvang een kleurig lesboek met 12 lesopzetten voor een (inter)actieve muziekles, digitale tools, filmpjes, muziekfragmenten, werkbladen en karaoke versies van de liedjes zodat iedereen makkelijk kan meezingen. 

Wat heb je nodig Neem een pen of potlood mee om aantekeningen in het lesboek te maken Kosten Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Wanneer je 100% aanwezig bent geweest, ontvang je een certificaat.

Inschrijfformulieren:

Donderdagmiddag van 14.30 – 15.30: op 19, 26 sept, 3, 17, 24, 31 oktober en 7 november 2024

Donderdagmiddag van 16.00 – 17.00 op 19, 26 sept, 3, 17, 24, 31 oktober en 7 november 2024