Caribisch Denkboek

Het Caribisch Denkboek is voor de groepen 7 en 8 van het FO en op Curaçao ook voor 1 en 2 van het VSBO. Het lesmateriaal is in 2018, 2019 en 2020 beschikbaar voor de leerlingen op Aruba, Curaçao, Bonaire , Sint. Maarten, Sint. Eustatius en Saba. Het is verkrijgbaar in het Nederlands Papiaments en Engels. Klik hier voor de digitale versies.

Verspreiding

Op Curaçao wordt het Caribisch Denkboek aangeboden door Stichting de Cultuur Kameleon vanuit de Biblioteka Nashonal Kòrsou. Op Aruba zorgt de Biblioteca Nashonal Aruba in Oranjestad voor de verspreiding. Op Bonaire kunt u contact opnemen met Arthur en  Riet Sealy die voor de verspreiding zorgen.

Op Sint Maarten wordt het Caribisch Denkboek ook in het Engels ter beschikking gesteld Info en verspreiding contact de Jubilee Library. Op Saba en St. Eustatius krijgen de scholen de boekjes direct toegestuurd.

 

Filmpjes

In vijf filmpjes vertellen ooggetuigen over hun kindertijd tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Caribisch Gebied. Klik hier voor de engelstalige versies.

Jong in de oorlog door Edith Looman en Freddy Guanipa

Op school door Diane Henriquez

Soldaten door Frank Hoyer

Kampen op Bonaire door Ismaël Soliano

Black Out door Imelda Kroon

 

Voor leerkrachten en docenten

Instructiefilm over het gebruik van het Caribisch Denkboek in de klas.

 

Voor meer informatie zie de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Vragen? Neem contact op met Saskia Luckmann