Caribisch Denkboek

Het Caribisch Denkboek wordt voor de tweede keer achtereen verspreid onder de groepen 7  van het FO. Het lesmateriaal is in 2018, 2019 en 2020 beschikbaar voor de leerlingen op Aruba, Curaçao, Bonaire , Sint. Maarten, Sint. Eustatius en Saba. Aan het Caribisch denkboek zijn geen kosten verbonden het is gratis! Het is verkrijgbaar in het Nederlands Papiaments en Engels. Klik hier voor de digitale versies.

 Curacao

Op Curaçao wordt het Caribisch Denkboek aangeboden door Stichting de Cultuur Kameleon vanuit de Biblioteka Nashonal Kòrsou. U kunt het daar ophalen tussen 27 en 5 april 2019 nadat u zich hieronder hebt opgegeven.

Geen Evenementen

Aruba

Op Aruba kan de docent (van klas 5 en 6), na inschrijving, de boekjes vanaf 22 maart ophalen bij de infobalie van de Biblioteca Nacional Aruba. Ook op Aruba zijn er ook docententrainingen op vrijdag 22 maart van 14.30-16.00 en zaterdag 23 maart van 9.30-11.00 (niet verplicht). Mail graag met uw naam, van de school, aantal leerlingen en welke datum u eventueel aan de training wilt deelnemen via n.croes@bibliotecanacional.aw.

Bonaire

Op Bonaire zorgt Arthur Sealy die voor de verspreiding van de boekjes. Deze komen naar uw school rond half maart. Er is ook een gratis docententraining op maandag 25 maart van 14.30-16.00 uur in OB de Pelikaan. Daar leert u hoe het Caribisch Denkboek in de klas te gebruiken en extra tools, filmpjes en informatie voor uw lessen in te zetten. Als u daaraan mee wilt doen mail naar dit saskiameijer@hotmail.com

St. Maarten Saba en Statia

Voor het Denkboek op Sint Maarten (ook in het Engels beschikbaar) kunt u contact opnemen met Philipsburg Jubilee Library, Daniel Helligar Phone: (1-721) 542 -2970. Op Saba en St. Eustatius krijgen de scholen de boekjes direct toegestuurd.

Voor leerkrachten en docenten

Instructiefilm over het gebruik van het Caribisch Denkboek in de klas.

Voor meer informatie zie de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Getuigenfilms

In vijf filmpjes vertellen ooggetuigen over hun kindertijd tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Caribisch Gebied. Klik hier voor de engelstalige versies.

Catalina Lampe over de verduistering op Aruba

Carmelita Wever over operatie Neuland, Aruba

José Dania over soldaten beschermen op Aruba

Jong in de oorlog door Edith Looman en Freddy Guanipa op Curacao

Op school op Curacao door Diane Henriquez

Soldaten op Curacao door Frank Hoyer

Kampen op Bonaire door Ismaël Soliano

Black Out op Curacao door Imelda Kroon

Vragen? Neem contact op met Saskia Luckmann