Caribisch Denkboek

Het Caribisch Denkboek wordt voor de tweede keer achtereen verspreid onder de groepen 7  van het FO. Het lesmateriaal is in 2018, 2019 en 2020 beschikbaar voor de leerlingen op Aruba, Curaçao, Bonaire , Sint. Maarten, Sint. Eustatius en Saba. Het is verkrijgbaar in het Nederlands Papiaments en Engels. Klik hier voor de digitale versies.

 Verspreiding op Curacao

Op Curaçao wordt het Caribisch Denkboek aangeboden door Stichting de Cultuur Kameleon vanuit de Biblioteka Nashonal Kòrsou. U kunt het daar ophalen tussen 27 en 30 maart 2019 nadat u zich hier hebt opgegeven. Er is ook een gratis docententraining op vrijdag 15 maart van 14.30-16.00 uur in het Medialab. Daar leert u hoe het Caribisch Denkboek in de klas te gebruiken en extra tools, filmpjes en informatie voor uw lessen in te zetten. Als u daar aan mee wilt doen geef dat aan in het formulier die opent als u hieronder op de link drukt.

Mar 2019Op Aruba zorgt de Biblioteca Nashonal Aruba in Oranjestad voor de verspreiding. Op Bonaire kunt u contact opnemen met Arthur en  Riet Sealy die voor de verspreiding zorgen. Er is ook een gratis docententraining op maandag 25 maart van 14.30-16.00 uur. Daar leert u hoe het Caribisch Denkboek in de klas te gebruiken en extra tools, filmpjes en informatie voor uw lessen in te zetten. Als u daaraan mee wilt doen mail naar mailadres

Op Sint Maarten wordt het Caribisch Denkboek ook in het Engels ter beschikking gesteld Info en verspreiding contact de Jubilee Library. Op Saba en St. Eustatius krijgen de scholen de boekjes direct toegestuurd.

Getuigenfilms

In vijf filmpjes vertellen ooggetuigen over hun kindertijd tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Caribisch Gebied. Klik hier voor de engelstalige versies.

Jong in de oorlog door Edith Looman en Freddy Guanipa

Op school door Diane Henriquez

Soldaten door Frank Hoyer

Kampen op Bonaire door Ismaël Soliano

Black Out door Imelda Kroon

Voor leerkrachten en docenten

Instructiefilm over het gebruik van het Caribisch Denkboek in de klas.

Voor meer informatie zie de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Vragen? Neem contact op met Saskia Luckmann