Projectleider

Projectleider Saskia Luckmann-Meijer is vanaf 2008 een van de de initiatiefnemers en de motor achter het Stichting de Cultuur Kameleon. Zij coördineert verschillende projecten en verblijft afwisselend in Nederland en op Curaçao waar zij de verschillende expertise in projecten samenbrengt.

Zij studeerde kunstgeschiedenis en kunstbeleid en -management. Ze werkte als conservator in musea en realiseerde o.a. tentoonstellingen en publicaties met het werk van de Curaçaose  Ocalia, Olario, Nepomuceno en Miss Lee. Tevens is zij de initiatiefnemer van het boek Global Local (2008) over het werk van de Curaçaose kunstenares Ellen Spijkstra. Ook werkte zij als projectleider bij Planet jr Productions en de Anne Frank Stichting. www.ricuproductions.com.

Carré Amsterdam, 5 mei 2018. In gesprek met Koningin Maxima rondom het verschijnen van het Caribisch Denkboek. Foto: Nationaal Comité 4 en 5 mei.